Kritické miesta prírodovedného vzdelávania
    PF KU v Ružomberku, Katedra chémie, A 303
    6. 11. 2023      11:00 hod.
    Prednáška: Ing. Renata Bellová, PhD.
    Analýza kritických oblastí vo vyučovaní prírodovedných predmetov z pohľadu súčasných, budúcich učiteľov a žiakov je založená najmä na sledovaní priameho vyučovacieho procesu, rôznych di dimenzií vyučovania a  jej komparácii v sledovaných skupinách.

     

    Ako počítať pH slabých kyselín

    PF KU v Ružomberku, Katedra chémie, A 303

    6. 11. 2023      10:00 hod.
    Prednáška: prof. Ing. Peter Tomčík, PhD.

    Prednáška bude zameraná na výpočty protolytických rovnováh s dôrazom na slabé protolyty. Diskutovať sa bude najmä rozsah použitia aproximatívnych formúl v závislosti od koncentracie a sily príslušnej kyseliny.

     

    Voltampérometrická metóda pre detekciu oxidu siričitého vo víne založená na elektróde z diamantu dopovaného bórom a reakčnej elektrochémii bez interferencií.

    PF KU v Ružomberku, Katedra chémie, A 303

    6. 11. 2023      14:00 hod.

    Prednáška: doc. Ing . Eva Culková, PhD.

    V tejto  prednáške  predstavujeme novú, jednoduchú a vysoko citlivú analytickú metódu pre stanovenie oxidu siričitého vo víne ako reálnej vzorke s pomerne komplikovanou matricou s využitím chemicky nemodifikovanej elektródy z diamantu dopovaného bórom.

     

    Využitie interdigitovaných súborov mikroelektród v analytike

    PF KU v Ružomberku, Katedra chémie, A 303

    9. 11. 2023      10:30 hod.

    Prednáška: doc. RNDr. Miroslav Rievaj, PhD.

    Prednáška bude zameraná na súbory mikroelektród z tuhých materiálov. Diskutovať sa budú efekty vyplývajúce z tesného usporiadania mikroelektród v súbore ako je zberná účinnosť a redoxné cyklovanie stanovovaných látok.