Slovníček z básničiek bol nominovaný na titul Najkrajšia kniha Slovenska 2023

    V Medzinárodnom dome umenia BIBIANA v Bratislave zasadala medzinárodná porota celoslovenskej súťaže Najkrajšie knihy Slovenska (NKS)

    V Medzinárodnom dome umenia BIBIANA v Bratislave zasadala medzinárodná porota celoslovenskej súťaže Najkrajšie knihy Slovenska (NKS) a vyhlásila kolekciu dvadsiatich nominovaných kníh.

    Porotu tvorili:  Filip Kraus z Vysokej školy umeleckého priemyslu v Prahe (UMPRUM), typograf Jakob Mayr z Rakúska, za Slovensko ilustrátorka Lucia Žatkuliaková, kurátorka Gabriela Ondrišáková a polygraf Pavel Kordoš.

    Tešíme sa, že Slovníček z básničiek, ktorého autorky pôsobia na našej univerzite, porotu zaujal a dostal sa medzi dvadsiatku nominovaných kníh: „Odvážne použité typografické prostriedky, farebné akcenty, svieže ilustrácie a aj výber priamych farieb Pantone prispievajú k prístupnej a zábavnej forme didaktického textu o poézii. Táto hravá prezentácia poézie pridáva publikácii na ľahkosti čítaného textu. Kniha sa preto svojím jazykom a úpravou prihovára nielen deťom, ale aj dospelým.“ (podľa Bibiana.sk)

    Víťazná kolekcia 10 Najkrajších kníh Slovenska 2023 bude predstavená 23. apríla 2024 počas slávnostného ceremoniálu v priestoroch Slovenskej národnej galérie.

    Autorky: Jana Juhásová a Silvia Kaščáková
    Grafický dizajn: Janka Bálik, Pavol Bálik
    Ilustrácie: Veronika Pažická
    Vydavateľ: Slovenské literárne centrum
    Tlač a väzba: Gaspo CZ
    Zdroj fotiek: BIBIANA, Medzinárodný dom umenia pre deti