Ružomberské zdravotnícke dni 2023

    V dňoch 09.-10. novembra 2023 sa pod záštitou dekana Fakulty zdravotníctva KU v Ružomberku prof. MUDr. Antona Lacka, CSc., uskutočnil XVII. roč. medzinárodnej vedecko-odbornej konferencie Ružomberské zdravotnícke dni 2023
    Ružomberské zdravotnícke dni 2023
    Konferencia bola realizovaná online formou z rektorátu KU v spolupráci s Ústrednou vojenskou nemocnicou SNP - Fakultnou nemocnicou  v Ružomberku, Vysokou školou polytechnickou v Jihlave, Univerzitou Palackého v Olomouci, Uniwersytetom Jana Kochanowskiego v Kielcach a Univerzitou Pardubice.
    Cieľom medzinárodnej konferencie bolo  prezentovať a podeliť sa o najaktuálnejšie informácie a poznatky z vedy zamerané na na lekárske a nelekárske aktuálne problémy prezentované odborníkmi z praxe v sekcii: Medicínske problémy súčastnosti, Ošetrovateľstvo, Laboratórne vyšetrovacie metódy v zdravotníctve, Fyzioterapia, Rádiologická technika a Verejné zdravotníctvo.
     
    Predseda organizačného výboru, prodekan pre vedu a výskum doc. PhDr. Jozef Babečka, PhD. otvoril konferenciu a privítal čestné predsedníctvo konferencie. Rektora KU doc. Ing. Jaroslava Demku, CSc, dekana Fakulty zdravotníctva KU prof. MUDr. Antona Lacka, CSc., riaditeľa ÚVN FN Ružomberok doc. MUDr. Róberta Rusnáka, PhD., námestníčku pre ošetrovateľstvo Mgr. Eriku Ďurejovú, MPH, hlavnú sestru štb. nrtm. ÚVN FN Ružomberok Mgr. Silviu Simovú, MPH a Mgr. Lenkou Palcovú z referátu pre vedu a výskum z ÚVN FN Ružomberok.
     
    Na konferencii odznelo 90 odborných prednášok z toho 26 zahraničných. Zároveň Fakulta zdravotníctva Katolíckej  univerzity v Ružomberku ďakuje čestnému predsedníctvu a všetkým aktívnym a pasívnym účastníkom za pozitívne ohlasy z medzinárodnej konferencie, ktorá prebiehala na vysokej vedeckej a odbornej úrovni.