Zapojte sa do aktivity Albertus Magnus!

    Filozofická fakulta KU otvára aj v tomto roku študentskú vedeckú a odbornú činnosť.

    Máte záujem pracovať na vašich obľúbených odborných témach? Chceli by ste s vyučujúcimi do detailov prediskutovať nejaký zaujímavý problém? Mali by ste záujem otestovať si svoje schopnosti a zručnosti ešte pred písaním záverečnej práce? Na Filozofickej fakulte KU sa môžu študenti zapojiť do študentskej vedeckej a odbornej činnosti nazvanej Albertus Magnus. Albertus Magnus je dobrovoľná vedecká aktivita pre študentov, ktorí by radi prezentovali svoje práce na vybraný problém.

    Študenti si najskôr vyberú témy a školiteľov, následne napíšu písomné práce, ktoré budú posúdené školiteľom a oponentom, a úplne na záver prebehne obhajoba prác. Všetci účastníci budú ocenení diplomom a zaujímavými vecnými cenami.

    Tento rok sa do projektu zapájajú katedra anglického jazyka a literatúry, filozofie, germanistiky, histórie, slovenského jazyka a literatúry a žurnalistiky. Študenti môžu osloviť pedagógov z týchto katedier s návrhmi svojich tém. Rozsah prác je 18 000 až 36 000 znakov. Náležitosti odovzdaných písomných prác by sa mali riadiť smernicou o písomných prácach.

    Harmonogram:

    • predĺžené do 24. 2. 2023 – oslovenie školiteľa (je možné školiteľovi navrhnúť vlastnú tému) a prihlásenie sa e-mailom na oddelení pre vedu u pani A. Chylovej (alena.chylova@ku.sk)
    • do 27. 3. 2023 – zaslanie prác e-mailom na oddelenie pre vedu pani A. Chylovej (alena.chylova@ku.sk)
    • do 13. 4. 2023 – doručenie posudkov študentom na e-mail
    • v týždni od 17. 4. 2023 – prezentácie a obhajoby pre všetky katedry