Týždeň vedy a techniky na KU v Ružomberku

    Jubilejný 20. ročník jesenného podujatia Týždeň vedy a techniky na Slovensku 2023 (TVT 2023) sa začal v pondelok 6. a potrvá do nedele 12. novembra 2023. Samotné aktivity nie sú obmedzené len na tento týždeň, ale majú širší časový presah
    Týždeň vedy a techniky na KU v Ružomberku

    Hlavnými organizátormi TVT na Slovensku je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, Centrum vedecko-technických informácií SR a Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti.

    Cieľom TVT je zlepšiť vnímanie vedy a techniky v povedomí celej spoločnosti, popularizovať a prezentovať ich, vzbudiť záujem mladých ľudí o štúdium vedeckých a technických disciplín, informovať verejnosť o poznatkoch vedy a techniky a o nutnosti podporovať vedu a techniku, ktoré sú základom hospodárskeho a spoločenského pokroku a pomáhajú riešiť globálne problémy a výzvy.

    Dôležité je, aby široká verejnosť vnímala celoživotné vzdelávanie, výskum, vývoj a inovácie ako pozitívne faktory rozvoja spoločnosti. Z tohto pohľadu je potrebné, aby sa do podujatí v rámci TVT aktívne zapojili samotní pedagógovia, technici a vedci.

    Informácie o jednotlivých aktivitách v rámci TVT sú postupne aktualizované na webových sídlach fakúlt KU v Ružomberku:

    Filozofická fakulta KU v Ružomberku

    Pedagogická fakulta KU v Ružomberku

    Teologická fakulta KU v Ružomberku

    Fakulta zdravotníctva KU v Ružomberku